Muffiny s mascarpone a čokoládovými vajíčky

Velikonoce se blíží a my jsme pro vás připravili společně se @svatavacoolinarka něco speciálního pro koledníky! Muffiny s mascarpone a čokoládovými vajíčky jsou dokonalým způsobem, jak oslavit tento svátek. 

Na Velikonoční muffiny budete potřebovat:
Na muffiny:
2 vejce
150 g cukru krupice
1 lžička vanilkového extraktu
190 g zakysané smetany
120 g hladké mouky
180 g polohrubé mouky
190 ml oleje
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

Na krém:
150 g kvalitní bílé čokolády
100 g smetany ke šlehání
200 g mascarpone
1 lžičku zeleného potravinářského barviva
čokoládová vajíčka na ozdobu


Postup:
Vejce, cukr a vanilkový extrakt ušlehejte pomocí ručního šlehače nebo robotu do pěny. Pak do ní tenkým pramínkem postupně zašlehejte olej.
V jiné míse odvažte hladkou a polohrubou mouku a do nich zamíchejte sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.
Do vaječné směsi vmíchejte sypkou směs, kterou prosejte přes jemné síto. Nakonec do těsta zamíchejte zakysanou smetanu.
Těsto nalijte do muffinové formy Guardini do papírových košíčků a muffiny dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na asi 20 minut.
Upečené muffiny nechte zcela zchladnout na drátěné mřížce.
Den předem si připravte ganáž z bílé čokolády. Smetanu zahřejete a dejte do ní znovna roztát nalámanou bílou čokoládu. Stěrkou ji pak zamíchejte, aby vznikla krémový směs. Tu zakryjte potravinářskou fólií a dejte ji do ledničky nejlépe přes noc. Druhý den ji prošlehejte ruční metlou, stejně tak v jiné misce mascarpone (měly by mít stejnou teplotu).
Do mascarpone postupně elektrickým šlehačem krátce zašlehejte ganáž z bílé čokolády a nakonec i potravinářské barvivo.
Vzniklý krém dejte do cukrářského sáčku s vhodnou zdobící špičkou a zdobte vychladlé muffiny. Nakonec je nazdobte malými čokoládovými vajíčky.

DSC07928b