Italské tiramisu

Připravte si klasický italský nepečený dezert tiramisu.

Budete potřebovat:
4 vejce
500 g sýru mascarpone
1 sáček cukru s mandlovou příchutí
3 lžíce krupicového cukru
40 ml Amaretta
špetka soli
150 ml espressa
200 g cukrářských piškotů
kakao


Postup:
V hlubokém talíři si připravte černou kávu, nechte ji vychladnout a přidejte do ní amaretto.
Oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh.
V jiné míse vyšlehejte žloutky s krupicovým a mandlovým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně jemně zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh.
Na dno pekáče Guardini  nandejte cukrářské piškoty, které předtím krátce namočte v kávě (opravdu jen ťuknout o hladinu, aby se příliš nerozmočily). Na piškoty nandejte polovinu krému, znovu vrstvu piškotů s kávou, na ně zbylý krém, který můžete nanést pomocí cukrářského sáčku. Nakonec povrch posypte kakaem.
Recept připravila a nafotila @svatavacoolinarka

DSC06835b