Koláč je připraven v dortové formě o průměru 22 cm z řady B - NAT značky Guardini
Budete potřebovat:
2 vyválená listová těsta
200 g nivy
2 hrsti vlašských ořechů
1 lžička čerstvého tymiánu
1 rozšlehané vejce
loupaná dýňová semínka
Na rozválené pláty listového těsta rozdrobte nivu a vlašské ořechy, posypte lístky čerstvého tymiánu a přes širší stranu těsto zarolujte jako roládu.
Tyto dvě vzniklé dlouhé roládky překrojte podélně a na řezu každé poloviny přitlačte těsto k sobě, aby náplň tolik nevypadávala.
Tyto plněné “hady” nyní zaviňte kolem své osy jako twist a následně z nich zamotáním postupně vytvořte tvar koláče, jak vidíte na obrázku.
Takto připravený koláč přesuňte do pečícím papírem vystlané dortové formy Guardini.
Pomašlujte jeho povrch rozšlehaným vejcem a posypte dýňovými semínky.
Koláč dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 20 - 30 minut.
Podávejte ho teplý či studený se sklenkou dobrého bílého vína.