Sladký dezert vhodný do koláčové formy s vroubkováním krajů.
Co budete potřebovat
200 g čokoládových a oříškových sušenek
50 g másla, rozpuštěného
2 lžíce čokoládové oříškové pomazánky
200 g bílé čokolády, nasekané
200 ml plnotučné smetany
1 lžička vanilkového extraktu
4 kiwi, oloupané a nakrájené na silné plátky
2 lžíce lískových ořechů, nahrubo nasekaných
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušná na 160°) . Vymažte koláčovou formu máslem.
Rozdrcené sušenky smíchejte s máslem a oříškovo čokoládovou pomazánkou
2. Ve velké míse zašlehejte cukr a smetanu. Vmícháme mouku, poté vmícháme hrušku, bílou čokoládu a polovinu lískových oříšků.
3. Směs přendejte do upečeného sušenkového korpusu a navrch ozdobte plátky kiwi a posypte zbytkem lískových oříšků.