Domácí hamburgerové bulky

Poslední prázdninový víkend je ideální pro grilování. Burgry mají rádi děti i dospělí a my vám přináším skvělý recept na Domácí hamburgerové bulky.
Budete potřebovat:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
220 ml mléka
2 vejce + 1 na pomašlování
100 g másla
1,5 lžíce bílého cukru krupice
1/2 kostky droždí
1 lžička soli
sezamová semínka na posypání
V malé misce míchejte rozdrobené droždí s trochou cukru, dokud se nevytvoří řídká kašička. Do zadělávací mísy robotu prosejte hladkou a polohrubou mouku, do ní přidejte vlažné mléko, 2 vejce, kašičku z droždí, zbytek cukru a sůl. Hnětacím hákem nechte těsto zpracovávat cca 5 minut, pak přidejte nakrájené změklé máslo, pak hněďte dalších aby se minut, aby se máslo zcela zapracovalo do těsta. Mísu s uhněteným těstem zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 120 minut kynout.
Po vykynutí vyndejte opatrně těsto na vál či silikonovou podložku. S těstem se krásně pracuje a nelepí, takže nemusíte vál pomoučit. Vytvarujte cca 12 bulek a vyskládejte je nadvakrát (6+6 bulek) na plech Guardini s nastavitelnou velikostí s pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout.
Mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů.
Po opětovném vykynutí bulky pomašlujte směsí rozšlehaným vejcem, posypte sezamovými semínky a dejte je péct asi na 20 minut do předehřáté trouby, do které si na dno dejte litinový hrnec s vodou, aby se bulky pekly v páře. Po upečení je ještě teplé zakryjte asi na minutu utěrkou, aby se trochu zapařily a poté je dejte úplně zchladnout na drátěnou mřížku.