Čokoládová bábovka s čokoládovo smetanovou polevou a pistácii.

Na bábovku do formy B-Nat od firmy Guardini budete potřebovat


160 g másla
70 g 72% hořké čokolády
240 g smetany
60 g vody
50 g kávy espresso
250 g cukru
180 g celých vajec
210 g mouky
90 g hořkého kakaa
12 g prášku do pečiva
1 špetka soli

Na čokoládovo smetanovou polevu a zdobení:
150 ml čerstvé smetany
100 g hořké čokolády
30 g másla
100 gr pistácií

 

Do hrnce dejte máslo, čokoládu, smetanu, vodu a espresso a dobře rozpusťte.

Jakmile se vše rozpustí, přidejte cukr a míchejte, dokud se dobře nerozpustí.

Smíchejte suché přísady.

Přidejte vejce a rozpuštěnou hmotu a promíchejte.

Nalijte do formy na bábovku a pečte přibližně 40 min na 180°

Nechte vychladnout 

Připravte si polevu zahřátím všech ingrediencí.

Polevou ozdobte vychladlou bábovku a posypte pistáciovými oříšky,