Vážení zákazníci, velice si vážíme Vaší přízně, avšak z důvodu nadcházejících vánočních svátků a inventury budeme před vánocemi expedovat objednávky přijaté do 18. 12. 2020 Objednávky přijaté po tomto termínu budeme expedovat až od 15. 1. 2021. Děkujeme za pochopení, přejeme vám příjemné prožití svátků vánočních a mnoho štěstí a zdraví v roce 2021. Váš tým Kulinaria.

Borůvkový koláč

Upečte si rychlý borůvkový koláč. Použít můžete jakékoli čerstvé nebo mražené ovoce. 

Na koláč použijte ideálně formu od výrobce Blex velikosti  o průměru 30 cm, kterou najdete na našem eshopu. 

Recept:
3 bílky
2 celá šťastná vajíčka
100 g březového cukru (xylitol)
1 lžička vanilkového extraktu
250 g tvarohu
100 g špaldové celozrnné hladké mouky
80 g lískových rozemletých oříšku (ořechova mouka)
12 g kypřícího prášku
80 ml mléka
Borůvky
Skořice dle chuti

Postup je jednoduchý:
Nejdříve si vyšlehejte vajíčka s xylitolem a vanilkovým extraktem do krásné pěny. Poté přidej tvaroh a opět rozmixuj do hladka, pak už jen přidejte ostatní suroviny a na konec přidejte vyšlehané bílky se špetkou soli a opatrně ručně vmíchejte do těsta.
Pak už stačí jen těsto zasypat ovocem (pokud bude hodně kyselé , smíchejte ještě s cukrem). Pokud použiješ zmražené ovoce nenechávej ho povolit, ale rovnou z mrazáku dejte do těsta.
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů do zlatova.