Borůvkový koláč

Upečte si rychlý borůvkový koláč. Použít můžete jakékoli čerstvé nebo mražené ovoce. 

Na koláč použijte ideálně formu od výrobce Blex velikosti  o průměru 30 cm, kterou najdete na našem eshopu. 

Recept:
3 bílky
2 celá šťastná vajíčka
100 g březového cukru (xylitol)
1 lžička vanilkového extraktu
250 g tvarohu
100 g špaldové celozrnné hladké mouky
80 g lískových rozemletých oříšku (ořechova mouka)
12 g kypřícího prášku
80 ml mléka
Borůvky
Skořice dle chuti

Postup je jednoduchý:
Nejdříve si vyšlehejte vajíčka s xylitolem a vanilkovým extraktem do krásné pěny. Poté přidej tvaroh a opět rozmixuj do hladka, pak už jen přidejte ostatní suroviny a na konec přidejte vyšlehané bílky se špetkou soli a opatrně ručně vmíchejte do těsta.
Pak už stačí jen těsto zasypat ovocem (pokud bude hodně kyselé , smíchejte ještě s cukrem). Pokud použiješ zmražené ovoce nenechávej ho povolit, ale rovnou z mrazáku dejte do těsta.
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů do zlatova.